Header

Cine a luat magazinul Titan si ce face cu el

June 13th, 2012 | Posted by Cora in Despre neam şi ţară | Uncategorized

Ieri am aflat că Magazinul Titan se va închide pe 1 iulie pentru a fi renovat şi transformat într-un mall de lux. Pentru cine nu ştie, Parcul IOR şi Magazinul Titan  sunt repere ale sectorului 3. Dacă primul s-a bucurat în timp de modernizări şi a devenit unul dintre cele mai populare locuri din Bucureşti, cel de-al doilea a rămas o clădire modestă şi din ce în ce mai pustie din 2009 încoace.

 

De-a lungul timpului am întrebat vânzătorii cum le merge şi toţi se văitau de chiriile mari şi de numărul tot mai mic de clienţi. Ba chiar cineva mi-a zis că nu are cum să intre în audienţă la patron pentru că nu a cunoscut niciodată pe cineva de la conducere.  Mai departe de secretariat nu puteai trece nici când voiai sa închiriezi un spaţiu.

Dar aşa vechi şi cu alură comunistă, Magazinul Titan avea nişte plusuri: multe articole la preţuri convenabile şi de bună calitate. Ca să vă faceţi o idee, încă mai găseai încălţăminte românească  şi haine făcute la mici ateliere de croitorie ;)

Când am auzit că se închide, am dat o fugă până la magazin ca să întreb un bijutier unde se va muta. De 10 ani îmi iau de la micul său butic cercei şi alte zorzoane, aşa că voiam să ştiu ce va face în continuare. Evident, supărat pe ce se întâmplă a început să îmi povestească amărăciunea.  Chiriaşii au făcut cereri să îi lase să îşi facă magazine în interior după renovare, ba chiar au trimis şi o petiţie semnată de toţi. Dar nu. Ei nu au firme de lux pentru a se alinia cu imaginea viitorului Mall Titan.

Tot bijutierul mi-a spus că noul proprietar este Alin Cocoş. El vrea să îl transforme într-un mall cu magazine de lux şi cu supermarket Mega Image la parter. Culmea e că la 200 de metri mai este un Mega Image, urmat de un LIDL şi de un hypermarket Auchan. Parcare nu are cum să facă, deci cine vine cu maşina până acolo va trebui să se descurce. Probabil se vor băga Inditexul cu Bershka şi Zara, C&A şi alte companii care îşi permit chirii scumpe în zone unde bate vântul. Pentru că Titanul nu este o zonă în care vii să îţi faci cumpărături la Mall. Aici te relaxezi în parc, mergi la hypermarket sau stai acasă.

Cel mai bun exemplu pe care îl găsesc acum este mall-ul Iris, lipit de Auchan. După ce cinematograful Starplex a dat faliment, rând pe rând au picat şi magazinele. Au rămas vreo 6 cu haine, un Vodafone şi un Domo, iar când intri în ele te poţi plimba ca într-un muzeu – atât de liber este, deşi Auchan-ul duduie de clienţi .

Îmi pare rău de comercianţii care au avut buticuri în Magazinul Titan şi de faptul că putea fi ceva diferit de mall-urile care sunt acum. Toţi ţintesc către cei cu buzunarele pline şi îi neglijează pe cei mai modeşti.

Update: magazinul de incaltaminte de la etajul 3 , confectii dama si lenjerie intima( sarrieri) , s-au mutat pe LIPSCANI la nr. 40.

Update 2: Domnul George Paica, Directorul Comercial al Titan Shopping Center, mi-a dat un mail în care mi-a spus:

” Practic noi nu vom transforma complexul intr-un mall; conceptul nostru este acela de “magazin de proximitate”. Va arata ca un mall, vom aduce zone de distractii, sala de sport, piata, servicii diverse, dar nucleul de fashion va ramane pe loc. Nu exista nici un brand de lux care intra in galeriile Titan cu 1 decembrie.

De exemplu atat merceria cat si 11 din cei care vindeau inainte bijuterii/gablonturi/cadouri au semnat deja si se vor regasi alaturi de noi in 1 decembrie, anul acesta. Este adevarat ca nu toti cei care erau in Titan vor intra in complexul modernizat, dar i-am ales pe cei mai buni (speram noi) si toti vor prezenta marfa la un alt nivel.”

“Pe lângă clienţii din zona de fashion, este sigură intrarea în proiect a unor retaileri ca Vodafone, Sensiblu, Mega Image, Viva Sport, B&B Collention, DePurtat, Tonino Lamborghini Caffe şi alţii”, a mai precizat în Mediafax unde găsim mai multe informaţii despre modernizare.


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

facebook comments:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>